top of page

 FAQ 

ren
forbereda
hals
avsta
alder
kostnad
konsultation
deposition
touchup
PMU
drop-in
vegan
medföljare
ont
vita
glow
eftervård
infekterad
presentkort

Är eran tatueringsstudio ren och säker?

 

INK STUDIO är en godkänd tatueringsstudio och har genomgått hälsomyndigheters kontroller med flaggan i topp. Vi välkomnar deras besök då vi är ett supercleant hak, All vår utrustning och alla arbetsytor rengörs med desinfektionsspray för att eliminera och förhindra spridning av smittsamma sjukdomar som mycobacterium terrae, human coronavirrus (SARS), HIV, hepatit B och C, fågelinfluensa, salmonella, E. coli, Pseudomonas, Staphylococcus aureus MRSA samt andra virus & bakterier. Detta förklarar varför du kan råka se din tattoo artist spraya sin station före och efter varje kund och låta medlet stå i minst en minut innan han/hon torkar upp det. Vi använder engångsskydd för alla tatueringsmaskiner, rengör och täcker flaskor och clip cords med skyddsplast. Det mesta utav vårt material är engångsbruk: sängskydd, bläck koppar mm. Vi återanvänder aldrig överblivet bläck och våra engångs nålar är förpackade och förseglade individuellt till dess att kunden kommit fram. Efter användning disponeras nålarna av i biomedicinsk ”sharps-behållare” och avskaffas på säkert och hygieniskt sätt. All tatueringsutrustning förvaras i ett rent område och hanteras med handskar. Vattnet som används för rengöring och under tatuering är destillerad. Din artists arbetsplats sopas varje dag och moppas sedan med desinfektionsmedel både före och efter varje kund. Bläck spill eller andra potentiella förorenade områden rengörs alltid med ytrengöringsprit.

Hur förbereder jag mig bäst på min tatueringssession?

 

Här är våra bästa tips för att hjälpa dig att förbereda dig inför din tatuerings session:

 

- Drick inte alkohol minst 2 dagar innan du blir tatuerad! Alkohol tunnar ut blodet och främjar blödning. Även lite alkohol kvar i systemet kommer sannolikt att orsaka mer blödning. Blödningar trycker ut bläcket ur huden igen och kan påverka läkningsprocessen eftersom det kan leda till utökad sårskårpa och färg förlust.

 

- Om du har torr hud återfukta gärna med hudkräm morgon och kväll en vecka innan avtalad tid. Se till att rengöra det området som skall tatueras från all hudkräm kvällen innan avtalad tid. Lägg inte på mer lotion på området innan din tatueringstid då överskott av olja kan orsaka bläcket att inte tränga in i huden som det skulle annars ha gjort.

 

-Se till att vara ordentligt utvilad, ha ätit och druckit väl innan du kommer till din tatuerings session. Det kommer att hjälpa dig att bättre klara av obehaget som förekommer  i samband med att bli tatuerad.

 

- Ta med dig sockriga snacks! Bananer, choklad, protein shakes, nötter / frön, torkade frukter och juice är alla bra mellanmål som kommer att hjälpa dig att hålla din sockernivå uppe samt hålla energi på topp under din tatueringssession. Snacks hjälper också till om du skulle börja känna dig lite svag eller dåsig.

 

- Ta på dig bekväma kläder… Du kommer att behöva sitta still en längre stund. Se till att inte ta på dig din snyggaste outfit (inklusive underkläder tjejer ..) eftersom de kan lätt missfärgas med bläck under sessionen beroende på var du planerar att bli tatuerad. Se till att din klädsel ger din artist fri tillgång till det området som ska tatueras, och att du kan sätta på dig den igen utan krångel efteråt.

 

- Ta inga smärtstillande som Treo eller ibuprofen samma dag som du ska tatuera dig. Dessa mediciner tunnar ut blodet och främjar blödning. Alvedon går bra.

 

- Ta inga droger innan du tatuerar dig, lagliga eller inte. Dessa kan också främja blödning. Observera att ingen som misstänks vara påverkad kommer att tatueras hos oss. Skulle någon dyka upp berusad eller hög på avtalad tid kommer denna att bli ombedd att lämna studion och därigenom förbruka sin deposition. Vi är stolta över att kunna erbjuda -och arbeta i en proffsig arbetsmiljö och förväntar oss att våra kunder respekterar våra standarder.

 

Om du tar receptbelagda läkemedel, kontakta först din läkare eftersom du kanske behöver hoppa över din dosering för den dagen, beroende på medicin.

 

Vissa kvinnor finner att de är mindre tåliga mot smärta under sin menstruationscykel samt några dagar före / efter. Du kanske vill ha det i åtanke när du bokar din tatueringstid.

 

- Ät gärna mycket kiwi och ananas en vecka innan din bokad tid. Dessa frukter innehåller näringsämnen som kan bidra till att minska svullnad och blåmärken.

Hand-, fot-, knä-, armbågs och halstatueringar

 

Vi avråder alltid våra kunder från att tatuera dessa områden då de är svårare att tatuera och tenderar att inte läka så väl. En bra tumregel är : Om du vill att din tatuering ska se bra ut länge, välj en annan plats. Om du fortfarande vill gå vidare med att tatuera ett utav dessa områden kan du alltid mejla oss din idé, men kom ihåg att det är mycket troligt att du kommer att behöva en (eller flera) touch-ups. Om du fortfarande är säker på din sak och om din artisten är villig att utföra ditt motiv, var vänlig observera: Vi kommer inte att tatuera på dessa områden om du inte redan har gått med på att skaffa dig synliga tatueringar, speciellt om det är din första. Observera för övrigt att det inte går att ge en nöjdhetsgaranti för tatueringar utförda på någon utav dessa områden.

När bör jag avstå från att tatuera mig?

 

Låt bli att tatuera dig om:

- Du är gravid eller ammar (även om det kan gå bra i de flesta fall vill inte vi riskera en infektion under denna avgörande tid).

 

- Berusad eller hög: Vi kommer inte att tatuera någon som dyker upp påverkad.

 

- Du är förkyld, har nedsatt immunförsvar, diabetes, hjärtsjukdom eller utslag på grund av hudsjukdom på området på tatueringsdagen. Var medveten om att genom att göra så äventyrerar du både din hälsa, läkningsprocessen och slutresultatet. Det finns ingen nöjdhetsgaranti i dessa fall heller. Vi rekommenderar därför starkt att du konsulterar din läkare för att få ett medicinskt godkännande innan du tatuerar dig. Om du bestämmer dig att ändå gå vidare vänligen notera att detta kommer att ske på egen risk och att din artist inte kommer att ta något ansvar överhuvudtaget vad gäller eventuella komplikationer som kan uppstå i samband med utförandet av tatueringen. Var även medveten om att du, genom att göra så, samtycker till att det inte finns nöjesgaranti för resultatet, skulle din artist mot alla odds acceptera att utföra din tatuering. 
Med det sagt har en hel del människor med milda åkommor blivit tatuerad utan några problem, men det valet är helt upp till dig.

 

-Du har planerat någon av dessa aktiviteter inom en månad efter att ha blivit tatuerad:

* Exponering för direkt solljus

* Vattenaktiviteter (inklusive bad och bastu) som innebär att din tatuering är nedsänkt under vatten.

* Rullande i sand, smuts eller lera.

 

Hur gammal måste jag vara?

18. Ingen under 18 år gammal kommer att bli tatuerad på INK STUDIO by Mel. Inga föräldrar medgivande, inga om, inga men. Och ja, vi kollar leg.

 

Vad kostar en tatuering?

Vi brukar jämföra den frågan med följande: "-Vad kostar en bil?" Svaret är att det beror  faktiskt helt på.. Eller hur? 
Tja, detsamma gäller för tatueringar. Det beror helt och hållet på design, storlek och position på din tatuering. Olika artister tar också olika priser, ofta beroende på deras erfarenhet inom fältet, men inte alltid. Men ju mer detaljer en tatuering har, ju svårare att komma åt området, ju mer känsligt det är, desto längre tid kommer det  att ta för din artist att utföra arbetet. Plats som t.ex. revbenen tar längre tid eftersom det är en mer töjbar och smärtsam yta. Det kommer därför också att kosta mer än någon annanstans på kroppen. INK STUDIO debiterar en avgift på 1000: - / tim. Om du planerar en stor tatuering eller en som kräver mer än en sittning kan det vara möjligt att debiteras per sittning istället. Din artist kommer att meddela dig innan ni påbörjar ett projekt för att försäkra sig om att ni är överens med det valda alternativet. Se till att låta din artist veta om du har ett pristak som inte du vill överstiga. Din artist kanske kan föreslå några ändringar i motivet, alternativ förenkla designen för att försöka uppfylla dessa krav.

Vad är det minimala priset?

Minsta pris för traditionell tatuering är 1000 :-  eller (1 timme) oavsett  hur liten din tatuering än är! 
Anledningen är helt enkelt för att vi använder oss av samma mängd av material för att se till att utföra din tatuering i den säkraste möjliga miljön som för vilken annan tatuerings sittning som helst och vi debiterar därför också enligt detta.


 

 

Hur fungerar en konsultation?

Konsultation rekommenderas för alla som vill få en personlig design ritat speciellt för dem. En konsultation brukar ta mellan 10-30 min. och ger dig möjligheten att diskutera ditt projekt direkt med din artist. Det kan ta mellan 1 vecka och upp till 2 månader för dig att få ta emot ditt motiv. Tidsramen varierar beroende på hur upptagen din artist är vid tidpunkten. Du kan ta kontakt med din artist via e-post eller telefonom du önskar  eventuella ändringar i designen efter att du har tagit emot den. Observera att även om själva konsultationen är gratis så debiterar din artist en avgift på mellan 500: - till 1000: - för att skapa din design. Den avgiften förväntas betalas vid samma tidpunkt som konsultationen vare sig du bestämmer dig för att få ditt motiv tatuerad efteråt eller inte. Anledningen till att vi tar betalt för våra motiv är att vi lägger alltid mycket tid och ansträngningar på att designa en unik och perfekt design för just dig vilket kan ibland ta upp till flera dagar. Förutom det kan du önska ytterligare förändringar när du väl tar emot din design, och din artist är stolt över att se till att leverera ett enastående konstverk som kommer att pryda din kropp för resten av ditt liv. Om inte det är värt något, vad är;)? Din artist kommer att meddela dig om avgiften för just din personliga design.

 

 

Tar ni deposition? Vad händer om jag behöver  avboka eller boka om min tid?

Vi efterfrågar en depositionsavgift på 1000:-/ bokning för att säkra din tatueringstid hos oss. Depositionen är inte återbetalningsbar, men debiteras däremot från det totala priset för sittningen. Vänligen notera att meddela återbud senast 24 timmars innan avtalad tid. Vid avbokning / ombokning senare än 24 timmar innan avtalad tid förbrukas din deposition och en ny kommer att efterfrågas för att boka en ny tid. Att inte dyka upp vid avtalad tid kommer också att resultera i depositions förbrukning. 
Du är välkommen att boka om din avtalade tid EN GÅNG utan en ny deposition, om du gör detta minst 24 timmar före avtalad tid. Eventuell ombokning av den nya bokningen kommer att resultera i förbrukning av din deposition och en ny kommer att efterfrågas för att boka om en ny tid. Vi rekommenderar dig att kontakta oss direkt ifall du behöver avboka/omboka din tid. Vid genomförd avbokning har du sedan 7 dagar från det ursprungliga bokningsdatumet för att omboka din tid med samma deposition. Återkopplar du till oss senare än 7 dagar efter din första avbokning kommer detta att resultera i förbrukning av din deposition och en ny kommer att efterfrågas för att boka en ny tid. Om du behöver boka om en gratis ”touch up”, eller av någon anledning inte dyker upp, kommer vi att debitera 500:-  för att boka om en ny ”touch-up” sittning.

Erbjuder ni gratis ”touch-ups” och justeringar?

Om din tatuering inte läkte väl trots att du har följt din artists eftervårds instruktioner noggrant kommer vi att erbjuda en gratis touch-up inom 6 månader efter din första tid hos oss. Eventuella touch-ups efter 6 månader kommer att debiteras till full pris. Var noga med att kontakta oss minst 24 timmar innan avtalad tid för avbokning om du behöver avboka. Om du inte gör det kommer du att debiteras en avgift på 500: - för att omboka en ny touch-up session.

 

Permanent make-up

En fri uppföljning/ touch-up ingår som en del av permanent make-up behandlingar eftersom vi använder andra pigment för ansiktet som är ett särskilt känsligt område av kroppen. En uppföljning bokas vanligtvis direkt efter -och i samband med-din första behandling och du kommer att få komma tillbaka inom 4 veckor för att kontrollera läkningen samt åtgärda eventuella små brister eller färgförlust, om någon. Var noga med att kontakta oss minst 24 timmar innan avtalad tid för avbokning om du behöver avboka. Om du inte gör det kommer du att debiteras en avgift på 500: - för att omboka en ny touch-up-session.

 

Har ni drop-in tider?
Inte för tillfället. Vi bokar gärna konsultationstid men tar för tillfället inte emot drop-ins då vi arbetstider olika tider och dagar i veckan.

 

Är INK STUDIO veganvänlig?
lNK STUDIO är stolt över att kunna erbjuda veganska tatueringar som alternativ för våra kunder. Vänligen kontakta oss i förväg om du önskar en veganvänlig tatuering så vi kan se till att vi har rätt material på lager innan vi bokar in din tatueringstid. Det kan t.e.x. röra sig om att använda veganvänlig stencil stuff eller stencil papper under din tatueringssession i stället för vanliga tatueringsprodukter. Tveka inte att kontakta oss med frågor du kan ha om din tatuering.

 

Kan jag ta med mina vänner, familj, hund, barn?

Företrädesvis inte! Om du absolut behöver någon med dig som stöd, vänligen inte ta mer än en person med dig. Från det ögonblick du träder in i studion bör fokuset vara till 100% på din tatuering. Både du och din artist kommer att antigen behöva prata med varandra eller fokusera beroende på situationen. Att få möjlighet till att göra detta i lugn och ro kommer att resultera i en mycket trevligare/avslappnad upplevelse för er båda, eftersom du kommer att kunna fokusera eller koppla av i en lugnare miljö. Ett annat skäl är att det blir lätt för befolkat i studion.
Vänligen notera att vi är en etablering med 18+ gräns. En tatueringsstudio är ingen lämplig miljö för barn eller gråtande bebisar. Vi tillåter inte eller några djur i studion. Tack!

 

Gör det ont att tatuera sig?

JA! Med det sagt, Tänk på att människor inte skulle skaffa en andra eller tredje tatuering om det var så illa. Varje enskild människa individ har olika tröskel för smärta och alla har olika upplevelser. Det är för det mesta aldrig så illa som du föreställer dig eller som vissa människor kan leda dig att tro. Vissa har beskrivit känslan som en som liknar en katt som river eller en dålig solbränna, och de flesta tycker att det är mer irriterande än något annat, eftersom det är en mindre mängd av smärta, men som varar under något längre tid och som kräver att man sitter still under tiden.

 

Tips för att hantering av smärtan

- Slappna av både kropp och själ! Du kommer att kunna hantera smärtan mycket bättre än om du är trött, spänd eller stressad. Försök att bara andas och hitta lugnet. Verkligen! Det är det bästa sättet att hantera smärtan.

- Att äta massor av ananas veckan före din sittning kan hjälpa till att minska svullnad och blåmärken.

 

Gör ni vita tatueringar?
Om din artist går med på att göra det är det i allmänhet när motivet består av endast linjearbete. Skäl: Din huds pigment kommer att övervinna den vita bläckens över tid. Solen kan enkelt orsaka att det vita pigmentet bleks ut snabbare på grund av din huds mörkare pigment. Vita bläcktatueringar tenderar att helt försvinna eller framstå som ett ärr i de flesta fall. Kemiska solskyddsmedel, solsken och kroppslotioner är alla kända för att påverka vitbläcktatueringar. Det är också mycket vanligt att människor upplever allergiska reaktioner med vit bläck. Vissa människor fortsätter att ha dessa reaktioner flera år efter att tatueringen läkt när de vistas i solen. Vit bläck används bäst utspätt med andra pigment eller som highlights på ljus hud.

”Gör ni glow-in- the –dark” (självlysande) tatueringar?
Nej. INK STUDIOs ställning till detta är att det inte finns tillräckligt forskning kring eventuella långsiktiga sidoeffekter av dessa pigment i nuläget, eller om hur giftiga de är.

 

Eftervård (som vi rekommenderar)
*Mild och parfymfri tvål (eucerin eller lactacyd)

* Din artist eftervårds instruktioner
* Rena kläder, handdukar och sängkläder
* Sund förnuft och vila: Planera ingen utgång direkt efter din sittning. Du har ett öppet sår. Behandla det som så. Gå hem och vila.

Du kommer att lämna INK STUDIO med en ren tatuering täckt av ett plast förband för att skydda den  från smuts och omgivande bakterier. Återtäck inte din tatuering när du väl har tagit bort plast förbandet, detta gäller under hela läkningsprocessen!

FLERA TIPS UNDER LÄKNINGSTIDEN:

-Använd gärna pösiga kläder för att undvika gnidning och irritation av tatueringen. (Detta inkluderar även BH i vissa fall damer!)

 

- Färg och kroppsvätskor kan läcka på kläder och lakan under de första dagarna efter att ha tatuerat sig. Detta är normalt och kan orsaka fläckar. Vi rekommenderar svart bomull.

 

Vad gör jag om min tatuering blir infekterad?
Om du tror att din tatuering är infekterad, sluta all eftervårdssalva och kontakta oss direkt. Vi kommer att be dig att  ta ett kort på din tatuering och skicka det till oss. Inkludera följande information i ditt mejl: Namn, telefonnummer, datum för din sittning, artistens namn, placering av tatueringen, vilken eftervård har genomförts. Det finns en möjlighet att du kan ha fått en allergisk reaktion eller att din hud bara är riktigt irriterad. Tvätta din tatuering med mild tvål och försök att försiktigt avlägsna infekterad sårskårpa under vattnet. Torka försiktigt genom att dutta på med ren och torr handduk och låt huden andas! Stoppa all efterbehandling i 24 timmar och låt huden vila. Använd inte kliande eller orena kläder mot den irriterade huden. Om inte detta hjälper, att det inte ser mindre rött ut eller känns bättre inom 24 timmar, gå till din närmaste vårdcentral eller kontakta en läkare, du kan ha en infektion som kräver antibiotika. Det finns ingen garanti för att inte utveckla en infektion men genom att följa din artists eftervårds instruktioner noggrann minskar riskerna avsevärt.

OBS: Om du inte du kan nå oss, vänta inte utan kontakta en läkare.


Säljer ni presentkort?
INK STUDIO erbjuder tyvärr inga presentkort i nuläget men vi planerar att göra det inom kort. Hör gärna med oss!


 

bottom of page