top of page
Mel Ink Studio 02 (Black)-vit-trans.png

Permanent Make-up

Idén med kosmetisk pigmentering fanns redan för tusentals år sedan. Vad som då utfördes med bambustickor har förändrats med tiden och är nu en modern etablerad praktik. Det har krävts många års forskning för att utveckla bambustickors tekniken till högteknologisk apparatur. Dagens teknik möjliggör penetration av färgpigment ner under hudens epidermis (översta hudlager) med minimalt påfrestning samt påskyndad läkeprocess av huden. Pigmentet kvarstår normalt under flera år.

 

Vad är permanent make-up/kosmetisk pigmentering?

Med hjälp av mycket fina nålar förs färgpigment ner i huden på ett djup av mellan 0.3 - 0, 8mm. Ögonbryn, ögonkonturer och läppkonturer kan framhävas eller korrigeras permanent utan att behöva se målad ut. En varaktig lösning för alla som bär glasögon, har nedsatt syn, idrottar ofta, badar bastu eller vistas mycket i vatten. Många skönhetsinstitut och plastkirurger använder kosmetisk pigmentering för att återställa sina patienters naturliga utseende efter t.ex. olyckor. En väl utförd kosmetisk pigmentering bör ge ett naturligt utseende. Tack vare det breda sortimentet av tillgängliga färger kan en kosmetisk utbildad specialist välja bästa färg för varje individ, samt utföra ett färg- test om du känner dig osäker. Ett naturligt resultat kan uppnås i förhållande till hår och hudton och även ärr kan bli mycket blekare och nästintill osynliga när de behandlas med hudtonsfärgad pigment.

Tryggt alternativ till make-up

Pigmenten i färgerna från Tina Davies är särskilt finfördelade och intensiva. De är framställda med färgpigment av högsta kvalitet och med ingredienser lämpade för känslig hud. Pigmenten är produktsäkerhetstestade hos det välkända tyska laboratoriet GmbH Bielefeld enligt EU och Sveriges regler ( ResAP 2008) gällande tatuerings pigment och permanent make-up färger. Risken för allergiska reaktioner är mycket låg men kan inte uteslutas helt. Din artist har tillgång till fullständig innehållsförteckning och du kan även hitta dessa på vår hemsida. 

För vem och varför

- Permanent make-up lämpar sig utmärkt för personer som bär ögonlinser, glasögon eller som upplever svårigheter att se när de sminkar sig.

- Det passar även äldre personer, vars händer inte är lika stadiga som förut.

- Människor som lider av sjukdomar som gör att de uppskattar permanent make-up.

-  Permanent make-up är ett bra alternativ för individer som har tendens att utveckla allergier och inte kan använda vanligt make-up. 

- Permanent make-up kan vara ett idealiskt alternativ för idrottsutövare som önskar se fräschare ut även under hårda träningspass.

-För alla som inte vill investera så mycket tid på att lägga på make-up eller ständigt spendera stora pengar på skönhetsprodukter.

stängt öga
68491203_2622144217829727_20417697839925
68434842_2439153329694885_18438042143550
bottom of page